concept

Weet jij wat grotendeels bepaalt hoe jij de wereld ziet? Hoe je hoort, proeft, ruikt en voelt? En welke invloed die ervaringen op je hebben?

“Weet jij wat grotendeels bepaalt hoe jij de wereld ziet? Eén enkel chromosoom: het verschil tussen XY en XX. “

Het is de Y die een man maakt tot wat hij is. De tweede X die een vrouw maakt tot wat zij is. We hebben gelijkenissen, maar ook verschillen. Onze eigen krachten. Het is in het bundelen van die krachten, dat grootse successen het licht zien.

X Kwadraat wil daarin een actieve rol spelen. Een uniek business concept voor mannen en vrouwen, waarbij de  kracht uitgaat van de vrouwen. Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat ondernemingen winnen door in te zetten op empathisch ondernemerschap, een typische vrouwelijke eigenschap. Omdat de juiste vrouw of man op de juiste plek een beter uitgangspunt is dan opgelegde quota. Omdat vrouwen naar buiten moeten treden met hun talenten en hun plaats moeten opeisen binnen bedrijven. Als ondernemer, manager, ambassadeur. X Kwadraat wil deze vrouwen een platform bieden, waar zij gesteund worden door een sterke vrouwelijke én mannelijke achterban.

Ons gelijknamige magazine is het uithangbord van X Kwadraat. Met eerlijke verhalen die raken en inzichten die inspireren. Met reportages die ondernemingen laten groeien. En één duidelijke missie: ondernemers samenbrengen en nog sterker maken.

Unieke community

X Kwadraat is een community waar vrouwen een vooraanstaande rol spelen. Maar waar mannen ook meer dan welkom zijn. Wij willen een plek zijn waar vrouwelijke en mannelijke ondernemers elkaar versterken. Waar niet in hokjes gedacht wordt en iedereen actief betrokken wordt. Want het is wanneer mannen en vrouwen samenwerken, dat ondernemen zijn maximale kracht vindt.

Deel uitmaken van X Kwadraat, dat is deelnemen aan netwerkevents, interessante workshops en inspirerende luistersessies. Dat is elkaar versterken, motiveren en passioneren. Dat is het verhaal achter de ondernemer leren kennen in het gelijknamige tijdschrift. En ook zelf uit de schaduw stappen.