Officieel kwaliteitslabel voor gendergelijkwaardigheid

Meer info

Officieel kwaliteitslabel

concept

Weet jij wat grotendeels bepaalt hoe jij de wereld ziet? Hoe je hoort, proeft, ruikt en voelt? En welke invloed die ervaringen op je hebben?

“Weet jij wat grotendeels bepaalt hoe jij de wereld ziet? Eén enkel chromosoom: het verschil tussen XY en XX. “

Het is de Y die een man maakt tot wat hij is. De tweede X die een vrouw maakt tot wat zij is. We hebben gelijkenissen, maar ook verschillen. Het is in het bundelen van die krachten, dat grootse successen het licht zien.

X Kwadraat wil daarin een actieve rol spelen. Een uniek business concept voor mannen en vrouwen, waarbij we kansen creëren om een inhaal beweging te maken.
Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat ondernemingen winnen door in te zetten op dialoog en diversiteit. De coalitie van empathisch en structureel ondernemen.
Omdat de juiste vrouw of man op de juiste plek een beter uitgangspunt is dan opgelegde quota of op basis van onbewuste vooroordelen.
Omdat het gaat over samenbrengen van talenten.
Als ondernemer, manager, bediende, arbeider. Als mens.
X Kwadraat kiest ervoor een platform te bieden aan ambassadeurs van gendergelijkwaardig ondernemen, waar er ruimte is voor elk verhaal binnen een onderneming.

Ons gelijknamige magazine is het uithangbord van X Kwadraat. Met eerlijke verhalen die raken en inzichten die inspireren. Met reportages die ondernemingen laten groeien. En één duidelijke missie: ondernemers én hun achterban samenbrengen en nog sterker maken.

Unieke community

X Kwadraat is een community waar het in kaart brengen van onbewuste vooroordelen een belangrijke rol speelt. Wij willen een plek zijn waar vrouwelijke en mannelijke ondernemers elkaar écht versterken. Waar niet in hokjes gedacht wordt en iedereen actief betrokken wordt. Want het is wanneer mannen en vrouwen samenwerken, dat ondernemen zijn maximale kracht vindt.

Deel uitmaken van X Kwadraat, dat is deelnemen aan netwerkevents, boeiende keynotes en een congres. Dat is elkaar versterken, motiveren en passioneren. Dat is het verhaal achter de ondernemer en de medewerker leren kennen in het gelijknamige tijdschrift. En vooral zelf uit de schaduw stappen.