Marleen Flemings over Deliva
In een maatschappij waar voeding een steeds prominentere rol speelt, is de zoektocht naar snelle, verse én lang houdbare gerechten en producten een continue uitdaging voor de professionele keuken. Een uitdaging waar Marleen Flemings met haar bedrijf Deliva Groep het perfecte antwoord op biedt: sous-vide bereide maaltijdcomponenten. “In het verleden werd wel eens smalend gedaan over voeding in zakjes. Maar wij bewijzen dat dat beeld helemaal niet klopt.”
Natuurlijke aroma’s
“Deliva is voortgekomen uit de horeca- en cateringactiviteiten waarin we sinds de jaren zestig actief waren”, vertelt Marleen Flemings. “Ikzelf ben pas in de jaren tachtig in het bedrijf gestapt en ben sinds 2016 CEO. In die tijd is het bedrijf geëvolueerd naar het sous-vide productiebedrijf dat we vandaag zijn. De eerste stappen daarin werden begin jaren negentig gezet.”
“Door deze techniek van slow cooking, waarbij voedingswaren luchtledig worden verpakt en daarna langzaam gegaard, groeiden we uit tot een onmiskenbare partner op de markt van leveranciers aan industriële (groot)keukens”, licht Marleen Flemings toe. “Onze bereidingen zijn uitermate geschikt voor elk type keuken: bedrijfscatering, evenementencatering, seniorenresidenties, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven… De toegepaste bereidingstechniek belooft een behoud van smaak en garandeert een lange verse houdbaarheidsdatum, wat logistiek dan weer een zeer interessant gegeven is. Dankzij heel wat R&D, behoren we nu tot de grotere en betere spelers van Europa.”
Een goede keuken voor iedereen
“Deliva Groep bestaat uit drie operationele bedrijfstakken: Deliva als het productiebedrijf van verse maaltijden, Umami Catering als cateringbedrijf dat ter plaatse de keuken en alle daaraan gerelateerde services verzorgt en de logistieke poot waaronder het transport valt. Ons uitgangspunt is steeds geweest dat we dezelfde basiskwaliteit willen aanbieden in elke keuken waar we aanwezig zijn. We beschouwen de centraal bereide maaltijdcomponenten als bouwstenen waarmee de keukenteams verder aan de slag kunnen volgens hun eigen creativiteit en de verwachtingen van hun klanten.”
“Daarnaast tekenen onze mensen van de catering uiteraard ook voor bereidingen ter plaatse”, gaat Marleen Flemings verder. “Denk onder meer aan steaks, verse salades en belegde broodjes. Dankzij de combinatie van de bij Deliva bereide producten is er die extra tijd en ruimte om ruim aandacht te besteden aan afwerking, presentatie en creativiteit.”
“Door de verschillende bedrijfstakken van Deliva is onze markt ontzettend breed. We werken haast altijd op maat. Zo bedienen wij restaurantketens en andere productiebedrijven. Onze basisproducten dienen daar als halffabricaat in hun verdere bereidingen. Ook in de vliegtuigcatering zijn we op die manier actief. Maar daarnaast voorzien wij ook de volledige catering bij grote klanten zoals ziekenhuizen, universiteiten, kinderdagverblijven en bedrijven met grote bedrijfskantines. Daar tekent Umami Catering ter plaatse voor alle services, van de dagelijkse maaltijd tot het VIP-restaurant, vergaderservices en evenementen.”
Een fantastische omkadering bij Deliva
“Naast de medewerkers die in onze vaste vestiging in Genk werken, hebben we ook heel wat mensen die bij onze klanten ter plaatse aan het werk zijn”, vervolgt Marleen Flemings. “In totaal komt dat neer op zo’n vijfhonderd medewerkers. Een hele bende dus. Gelukkig word ik omringd door een fantastisch managementteam dat erover waakt dat onze werking vlot verloopt.”
“Zo’n omkadering is nodig wanneer je een groot team wilt stroomlijnen en tevreden houden. We zijn een servicegericht bedrijf, en daarvoor heb je mensen nodig die zich hier goed voelen. Want iedereen bij ons is een ambassadeur van ons bedrijf. Om elke dag sterker te worden in wat we doen, investeren we continu in onze mensen. We geven hen de mogelijkheden om hun ambities waar te maken en te blijven werken aan hun skills.”
Uitdagingen, liefde en plezier
“Ik doe mijn job ontzettend graag”, glimlacht Marleen Flemings. “De uitdaging zit ‘m in de diversiteit: elke dag is compleet verschillend voor ons allemaal. Bij ons is niets vanzelfsprekend, er is weinig routine. Zorgen dat we er elke dag weer staan, dat onze mensen goed functioneren en zich goed voelen, geeft me de meeste voldoening. Ook het feit dat ik er niet alleen voor sta, is iets waar ik van hou. Ik vervul mijn rol binnen de organisatie met liefde en plezier, maar zou dat niet kunnen zonder het volledige team dat zich elke dag weer met volle overgave inzet. De goede prestaties die we als bedrijf neerzetten, hebben we daaraan te danken”