Officieel kwaliteitslabel voor gendergelijkwaardigheid

Meer info

Officieel kwaliteitslabel

Congres en uitreiking X2 Award 2020
12/10/2020

Waar?
BDO, Uitbreidingstraat 72/bus 1, 2600 Antwerpen

Wanneer?
Maandag, 12 oktober om 11u30

Programma:

11u30: Ontvangst en netwerkmogelijkheid
12u00: Soep- en broodjeslunch
13u00: Start X² Congres met volgende thema’s:
-Economische repercussies als gevolg van geweld op en naast de werkvloer
-STEM
17u30: Receptie + diner
20u00: Officiële uitreiking van de X² award 2020

 

Graag stellen wij onze gastsprekers voor:

Karen Bens:
Karen Bens genoot een opleiding als handelsingenieur internationale, economische en diplomatiek betrekkingen, is 38 jaar jong, getrouwd en heeft 3 kinderen.
Haar loopbaanpassie vervult ze als Business Controller Sustainability bij Atlas Copco.
Ze startte haar carrière bij één van de Big4 als financieel auditor. Vervolgens als logistiek ingenieur en business analist.
Met haar switch naar Atlas Copco startte Karen als aankoper. Daarna groeide ze door binnen de logistiek en vervolgens als emprovement ingenieur. Haar DNA voor sociaal engagement bracht haar in de rol die ze vandaag bij Atlas Copco bekleedt. Ze wil binnen het bedrijf bijdragen aan de sociale en duurzame verantwoordelijk die een wereldspeler in het ondernemen dient te vervullen. Een grote leidraad in de uitdagingen waarvoor ze staat, zijn de uitgeschreven SDG’s door de VN.

Claire Godding:
Claire Godding behaalde haar Masterdiploma in de rechten aan de UCL.
Zij is Senior Expert bij FEBELFIN voor diversiteit, inclusie en maatschappelijke behoeften en is verantwoordelijk voor het verbeteren van Diversity & Inclusion in de financiële sector. Claire is medevoorzitter van ‘Vrouwen in de Financiële Sector’, oprichter en medevoorzitter van DMAB (Diversity Managers Association Belgium) en lid van de raad van bestuur van Unia & Myria. Na een carrière als bankier bij BNP Paribas Fortis integreerde en ontwikkelde zij de afdeling Diversity & Inclusion (2009-2019).
Claire is de initiator van 5 Diversity & Inclusion Networks (MixCity / Friends of Africa / Pride / O2 / Ability)Ze staat mee in voor het behalen van verschillende Belgische en Europese Awards / labels voor BNP Paribas Fortis.

Françoise Chombar:
CEO en medeoprichter van Melexis en tevens voorzitter van het STEM-platform – een adviesorgaan voor de Vlaamse regering – werd reeds meermaals bekroond met prestigieuze prijzen rond ondernemerschap.
Als ‘STEMinist’ pleit ze voor meer STEM en meer inclusiviteit en genderevenwicht. Dat engagement wordt gedreven door haar diepe geloof in de positieve maatschappelijk impact ervan.

Peter Møllgaard:
Na 22 jaar gewerkt te hebben bij Copenhagen Business School is Peter afgereisd naar Maastricht waar hij sinds april 2018 de functie van decaan van de Universiteit Maastricht School of Business and Economics (SBE) vervuld.
Vanaf eind 2018 heeft tevens het klimaat zijn speciale aandacht, vanuit zijn benoeming als voorzitter van de Deense Klimaatraad.
In zijn vorige functies en niet in de laatste plaats in zijn huidige rol als decaan van SBE is hij pleitbezorger voor inclusiviteit en diversiteit. Vanuit leiderschap en bewustwording zet hij aan tot en draagt hij bij aan cultuurverandering en focus op verwerven, ontwikkelen en behouden van talent(en).

Frédérique Charlier:
Tijdens haar 26 jaarlange carrière in de financiële sector ontwikkelde Frédérique een ware passie voor interpersoonlijke relaties. Om de soms zware gevolgen van conflict op de werkvloer aan te pakken, studeerde ze bemiddeling en werd ze erkend bemiddelaar in o.a. sociale en commerciële zaken. Ze specialiseert in preventie en helpt sindsdien bedrijven met training, praktische en toegankelijke instrumenten rond leiderschap, emotionele intelligentie, communicatie en bemiddeling.
Omdat ze dan verder op zoek ging naar een groter impact sloot Frédérique zich aan bij de Vredesuniversiteit (een non-profit organisatie opgericht in 1960 door de Belgische Nobelprijs laureaat D.Pire) die kinderen vanaf de jongste leeftijd, tieners en volwassenen leert hoe beter samen te leven en conflicten op een positieve manier aan te pakken.

Isabelle Vermeire:
Isabelle Vermeire werkte na haar studies, die ze in 1996 afrondde met een licentiaatsdiploma, tot 2010 in de retailsector. Hier bekleedde ze diverse managementfuncties. Toch besloot ze in 2011 om de retailsector te verruilen voor de automotivesector toen ze Vecarro, het bedrijf van haar vader, overnam. Vandaag staat Isabelle aan het hoofd van vier vestigingen en 60 werknemers en bekleedt ze ook functies bij onder andere Voka (lid van bestuurscomité), Netwerk Ondernemen (lid van Raad van Bestuur) en Febelcar Limburg (ondervoorzitter). In 2017 was ze tevens finaliste van de Livia Award van UNIZO Limburg, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Limburgse vrouwelijke ondernemer.Dirk Torfs:
CEO van Flanders Make vzw, het Vlaams strategisch onderzoekscentrum voor de industrie.
Sinds 2014 is hij erin geslaagd om het strategisch onderzoekscentrum op te starten door twee kenniscentra samen te voegen met geselecteerde academische onderzoeksgroepen van alle de 5 universiteiten. Dirk is zeer industrieel gedreven, gepassioneerd door de groei van mensen en bijgevolg door de instroom van nieuwe talenten in de sector. De jaarlijkse bèta/technische activiteiten, georganiseerd door FABLABs, zijn belangrijk voor zijn langetermijnfocus op het verwerven van talent. Dirk neemt deel aan de raad van bestuur van verschillende innovatieclusterorganisaties en heeft ongeveer 30 jaar managementexpertise.
Voor Flanders Make was hij algemeen directeur in verschillende industriële bedrijven, TRASYS, GLE, ABB en IMTECH. Hij behaalde zijn doctoraat als werktuigbouwkundig ingenieur aan de KU Leuven en is hij uitvoerend professor in het MBA-programma van Flanders Business School.

Tine De Pauw:
In 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool West-Vlaanderen als Ingenieur Industrieel Ontwerpen. Daarna studeerde ze een jaar lang om docent te worden. Van 2011 tot 2014 werkte ze in die hoedanigheid op middelbare scholen. Ze doceerde de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde.
Sinds september 2014 werkt ze aan de VUB voor het Brussels Photonics Team en werkt ze fulltime aan outreach-activiteiten. Ze richt zich o.a. op de realisatie van de ‘Science Show’ aan de VUB en de tentoonstelling ‘Discover the power of light’, de organisatie van de B-Photonics Challenger Cup, het Photonics Explorer programma, de PHABLABS 4.0 workshops, Photonics Bootcamp en een grote verscheidenheid aan workshops voor leerkrachten en studenten. Ze is actief betrokken bij verschillende Europese projecten.

 

Early birds – inschrijvingen voor 15 juni: 15% korting

Congres:

Prijs voor X² – VKW Limburg – WTC Antwerp leden: € 185  (excl. BTW)
Prijs voor niet-leden: €  245 (excl. BTW)

Diner en Awarduitreiking:

Prijs voor X² – VKW Limburg – WTC Antwerp leden: € 125  (excl. BTW)
Prijs voor niet-leden: €  195 (excl. BTW)

Congres + Diner en Awarduitreiking:

Prijs voor X² – VKW Limburg – WTC Antwerp leden: € 290  (excl. BTW)
Prijs voor niet-leden: €  410 (excl. BTW)

Platinum

Silver

Bronze

Inschrijven

Inschrijving enkel geldig bij betaling op rekening nr. BE32 7353 0325 2502 voor 28/09/2020.
Annulatie na 28 september wordt ten volle aangerekend o.w.v. kosten catering.

Deel dit event